Compressorolie houdt uw product in goede conditie

De juiste compressorolie werkt smerend en zuiverend. Het zorgt er voor dat uw oliegesmeerde compressor in goede conditie blijft. Het gebruik van de juiste compressorolie is dan ook essentieel. Als heldere compressorolie na kort gebruik donkerder wordt, zal het zo zijn dat er in de olie deeltjes zijn opgenomen die anders in de uitgaande lucht terecht zouden zijn gekomen. De smerende werking van de compressorolie blijft.

Aan compressor oliën worden veelal hoge eisen gesteld. Veenema heeft diverse soorten hiervoor in haar assortiment, van mineraal tot synthetisch. Deze olie is zo samengesteld dat de zuiverende, koelende, geluidsreducerende en smerende werking geoptimaliseerd is. Want compressorolie functioneert vaak in een zuurstofrijke en vochtige omgeving waardoor de kans op oxidatie relatief groot is. Naast zuurstof en vocht wordt de compressorolie blootgesteld aan een grote diversiteit aan stofdeeltjes die zich in de aanzuiglucht bevinden. Zo wordt uw compressor langdurig beschermd. Vervang wel jaarlijks de olie ten behoeve van de zuivering van de lucht.

Kijk welke compressorolie voor uw compressor de beste prestaties levert via https://www.texacolubricants.com/ of neem rechtstreeks contact met ons op.

Wij leveren olie voor airco’s, koelcompressoren, maar ook voor gascompressie en energieopwekking. Informeer naar onze mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Wat anderen van ons vinden