Koelvloeistoffen voor diverse doeleinden

Bij koelvloeistoffen zij er enkele eigenschappen die erg belangrijk zijn. Ten eerste de basis. We kennen producten op Monoethyleen (MEG) of Monopropyleen (MPG). De producten voor de automotive branche zijn (meestal) op basis van MEG. Daarnaast kan een coolant nog silicaathoudend of silicaatvrij zijn. Welk product u precies nodig bent, wordt vaak in een gebruikshandleiding duidelijk beschreven. Coolants zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Long life Coolants hebben vaak een roze kleur. De basic standard coolants zijn vaak blauw, maar daarnaast kennen we ook groene, gele en blanke koelvloeistoffen. Aan de kleur kunt u niet ziet of het een MEG of MPG betreft. Behalve de eerder omschreven verschillen zijn er de verschillen in PH waarde, soortelijk gewicht, additieven pakket etc.

Wij hebben een breed assortiment koelvloeistoffen voor verschillende transportmiddelen en machines. Let bij het vervangen van de koelvloeistof goed op wat wordt geadviseerd.
Het mengen van de verschillende soorten koelvloeistof raden wij ten zeerste af. Hierdoor kunnen diverse problemen ontstaan.

De al eerder genoemde MPG is een milieuvriendelijke koelvloeistof. Deze worden o.a. gebruikt voor koelcellen, airco systemen of als vorstbescherming tijdens de winterperiode in het leidingwerk van vaartuigen.(ook wel drinkwaterantivries genoemd) Het product kan in verschillende mengverhoudingen, desgewenst groen of blauw gekleurd, worden geproduceerd.

Naast deze brede lijn van koelvloeistoffen, kunt u bij ons ook terecht voor alle verpakkingen geconcentreerde antifreeze en ruitensproeier vloeistoffen.
Leverbare verpakkingen variƫren van 1 ltr t/m 1000 liter IBC containers.

Voor een deskundig advies en/of een prijsopgaaf op maat kunt u contact met ons opnemen.