Veenema Energy, sinds 1935 een hecht familiebedrijf

Wat vinden anderen van ons

Offerte aanvragen

Wij zijn Veenema Energy, opgericht in 1935 en gevestigd in Sneek. Wil je meer van ons weten of met ons samenwerken? Neem dan direct contact met ons op.

Maak kennis met ons team

Frank Reitsma
Chauffeur
Geertje Bakker
Administratief
Ferry Achtien
Logistiek administratief
Evert van der Werf
Chauffeur
Martijn Zwierstra
Chauffeur
Jelte Noteboom
Chauffeur
Ronald van der Werf
Chauffeur
Petra Major
Controler
Freddy Veenema
Directie
Harold Veenema
Directie
Arnold Veenema
Directie
Freerk Abma
Buitendienst
Rigine Bolt-Visser
Commercieel Binnendienst
Edwin de Jong
Commercieel binnendienst / logistiek
Getty Dotinga
Commercieel Binnendienst

Het begin van Veenema

De eerste verkoop van brandstof producten door Veenema is al gestart in rond 1912. In een skutsje werden diverse brandstoffen (zoals turf) “onder zeil” verkocht.
Grootvader Fokke Veenema kreeg in de vroege jaren dertig van de vorige eeuw vervolgens te maken met de economische crisis. In combinatie met het snel opkomend gemotoriseerd vrachtvervoer, moest hij zijn onderneming (het verkopen van turf) aanpassen. Hij startte met de verkoop van petroleum. Zoon Catharinus Veenema die inmiddels ook in de zaak was gekomen, moest zich in de jaren zestig ook aanpassen, doordat heel Nederland in een kort tijdsbestek massaal werd aangesloten op aardgas. Veel van de huisbrandolie en petroleum die als verwarmingsbrandstof werd gebruikt, verdween hierdoor van de markt. Er werd omgeschakeld naar motorbrandstoffen en al snel was het eerste tankstation in Sneek was een feit. Dit werd in de jaren erna uitgebreid met gassen en smeermiddelen verkoop en ook met eigen transportmiddelen.

Sinds 1990 tot de dag van vandaag wordt er door de derde generatie Veenema, vanuit Sneek in het hart van Friesland, nog steeds motorbrandstoffen verkocht De onderneming is stevig doorgegroeid. In 1996 is de handel in Chemicals toegevoegd aan de oliehandel. Medio 2015 is het handelsgebied hiermee zelfs uitgebreid tot in Duitsland. Zo is het Veenema van nu vol energie en klaar voor de toekomst.

Derde generatie Veenema

In 1990 zetten de drie gebroeders Arnold, Freddy en Harold Veenema voort als de nieuwe eigenaren. De onderneming groeide stevig door en in 1996 is de handel in Chemicals aan de onderneming toegevoegd. Medio 2015 zet Veenema Energy Chemie Energie voet op Duitse bodem met de handel in Chemicals. Zo is het Veenema van nu vol energie en klaar voor de toekomst.