Verschillende soorten diesel, maar altijd kwaliteit

Er zijn diverse soorten diesel verkrijgbaar. Naast de standaard kwaliteit diesel die wij al jaren kennen, zijn inmiddels een varia aan duurzame dieselbrandstoffen ontwikkeld, waaronder onze HVO Clean Diesel. Welke diesel voor u van toepassing is, hangt af van uw gebruik en de doorloopsnelheid. Wij hebben het voor u op een rijtje gezet. Bent u op zoek naar één van onze Co2 reducerende producten kijkt u dan bij onze GTL of HVO Clean Diesel.

Diesel EN590

Aan de diesel EN590 worden standaard een aantal hoogkwalitatieve additieven toegevoegd. Dit zorgt voor een schonere motor, betere prestaties, lagere emissies, minder slijtage van de brandstofpomp en bescherming tegen corrosie of roest. Daarnaast gaan ze schuimvorming bij het tanken tegen. Inmiddels wordt in deze diesel nog maar 7% FAME toegevoegd, de overige 10% is een HVO toevoeging. Deze toevoeging is wettelijk bepaald.

Gasolie EN590Rood

De Gasolie EN590 Rood is onze rode diesel variant met dezelfde specificaties als onze reguliere diesel. Onze rode diesel voldoet volledig aan de Europese norm van NEN EN590. Uitsluitend beroepsvaart (dus geen pleziervaart) mag gebruik maken van de ‘rode diesel’. Hierdoor profiteert de beroepsvaart van een lagere prijs door de ontheffing van accijns. Wij kunnen, omdat wij hiervoor over de juiste vergunningen beschikken, aan de beroepsvaart accijns vrije rode diesel leveren.

De reden dat deze diesel in de volksmond ‘rode diesel’ genoemd wordt komt door de rode vloeistof die in deze diesel wordt toegevoegd. Hierdoor kan bij controle gecheckt worden of er wel de juiste diesel gebruikt is. Echter Sinds 1 januari 2013 heeft de overheid aangekondigd, met uitzondering van de binnenvaart, geen verschil meer te maken tussen rode en blanke diesel. Er wordt dan ook, met uitzondering van de beroepsvaart, overal uitsluitend hoog belaste (blanke) diesel gebruikt.

Neem contact met ons op

Wat anderen van ons vinden