Food grade smeermiddelen

Het is nooit wenselijk dat er in een smeermiddel ruwe grondstoffen of vervuiling zitten. In bepaalde sectoren, zoals de farmaceutische, medische en voedingsmiddelenindustrie, is er geen tolerantie voor vervuiling. De smeermiddelen die in deze industrieën worden gebruikt, moeten aan aanvullende eisen voldoen. Foodgrade smeermiddelen zijn goedgekeurd voor gebruik in de farmaceutische, medische en voedingsmiddelenindustrie.

Food grade smeermiddelen kunnen worden ingedeeld in drie klassen

H3-smeermiddelen

Dit zijn de oplosbare of eetbare Food grade smeermiddelen. Dit type smeermiddel wordt gebruikt voor het reinigen en voorkomen van roest op haken, trolleys en soortgelijke gereedschappen.

H2-smeermiddelen

Dit zijn de smeermiddelen die worden gebruikt in machines en gereedschappen. Deze smeermiddelen worden gebruikt op locaties waar een kans bestaat dat het smeermiddel in contact komt met voedsel of oppervlakken waar voedsel wordt verwerkt. Deze smeermiddelen mogen geen zware metalen bevatten en hebben mogelijk aanvullende eisen wat betreft de ingrediënten.

H1- Food grade smeermiddelen

Deze smeermiddelen worden gebruikt in voedselverwerkende omgevingen waar incidenteel contact met voedsel mogelijk is. Als zich een incident voordoet waarbij de perslucht (die oliedampen bevat) in contact komt met het eindproduct, is uw eindproduct beschermd tegen verontreiniging.

Gebruik van de HS1 NSF goedgekeurde smeermiddelen komt veelal voor in bakkerijen, slachterijen, groothandels in vlees, groenten en fruit en brouwerijen. Ook wordt het veel toegepast bij de productie van bijvoorbeeld chocolade en productie van bulktrailers voor bijvoorbeeld aardappelen/bieten etc.

Wij kunnen u elk gewenst FDA NSF1 gecertificeerd product leveren. Voor een advies op maat neemt u contact op met een van onze specialisten.

Neem voor advies op maat contact met ons op

Wat anderen van ons vinden