Hydraulische vloeistoffen

Hydraulische vloeistof moet aan bepaalde eigenschappen voldoen, afhankelijk van de toepassing. Die eigenschappen houden voornamelijk verband met viscositeit, stolpunt, kookpunt, dichtheid, vlampunt samendrukbaarheid, eigenschappen in verban met corrosie van de materialen waarmee contact wordt gemaakt. Bij hydraulieksystemen wordt gebruik gemaakt van hydraulische vloeistof als krachtoverdrachtsmedium. Als de krachtoverdracht is gebaseerd op in de vloeistofstroom aanwezige kinetische energie, spreekt men van hydrodynamische overbrengingen (zoals bijvoorbeeld vloeistofkoppelingen en koppelomvormers). Hydrostatische systemen worden op grote schaal gebruikt voor allerlei toepassingen in de industrie. Zoals bijvoorbeeld op grondverzetmachines, bij landbouwwerktuigen en in de transport of scheepvaart.

Onze hydraulische vloeistoffen zijn samengesteld met basisoliƫn van topkwaliteit in combinatie met anticorrosie additieven, antislijtage- en antischuimmiddelen, met een effectieve prestatieverbeteraar. Mineraal, synthetisch, biologisch afbreekbaar of FDA goedgekeurd Bekijk hier het uitgebreide Texaco assortiment

Toch liever een ander merk? Geen probleem bij Veenema. Wij leveren een breed assortiment aan hydraulische vloeistoffen van o.a. Mobil, Shell, Valvoline, Petro Canada en Fuchs. Informeer naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Wat anderen van ons vinden