Uitgebreid assortiment lager oliën en vetten

Voor smering van lagers hebben wij een uitgebreid assortiment Texaco lager oliën en vetten. Klik voor uitgebreide info op de volgende link https://www.texacolubricants.com/

Neem contact met ons op

Er zijn diverse lager smeringen. Deze smeringen hebben twee methoden: namelijk met olie of met vet. Een goeie smering is nodig om slijtage te beperken, de wrijving in het lager laag te houden en vuil buiten te houden. Andere functies van lager smering zijn: beschermen tegen corrosie, afvoeren van warmte en van slijtagedeeltjes en ondersteuning van de afdichting. Het product kan zowel mineraal als synthetisch worden geleverd. Dit is uiteraard afhankelijk van het smeervoorschrift.

Wiellagersmering

Lagers zijn er in diverse soorten en maten. Van een eenvoudige kogellager tot een tweerij-ig diabololager maar ook lagers voor radiale krachten en lagers voor axiale krachten. Prijzen van lagers kunnen nogal uiteen lopen, maar zijn vaak maar een fractie van de kosten in vergelijking met die voor het vervangen van een lager die te vroeg uiteen valt en de eventueel ongeplande stops als gevolg daarvan. Bijna de helft van alle rollagers valt eerder uit door foute smering. 30% valt eerder uit door een verkeerde uitlijning en/of montage en 20% gaat eerder stuk door andere oorzaken (bijvoorbeeld het mengen van vetten)

Verkeerd smeren, kan dat?

Jazeker. Het komt zelfs vaak voor. Dit betekent niet alleen “helemaal niet” of “te weinig” smeren. De meeste problemen ontstaan juist door teveel te smeren. Een smeerfilm van slechts 1µm (dit is vele malen dunner dan de dikte van een menselijke haar) is genoeg voor een optimale werking van het product. Als er teveel vet aanwezig is stijgt de temperatuur als gevolg van de wrijving van het smeermiddel. De warmte kan niet worden afgevoerd. Als het vet vervolgens zijn maximum temperatuur overschrijdt, verliest het zijn smerende werking en gaat het lager stuk.(uiteraard geldt voor een eenvoudige glijlager dat een teveel aan vet hier geen problemen geeft omdat het vet gemakkelijk uit het lager kan worden gedrukt als hiervan teveel aanwezig is. Een glijlager “teveel” smeren kan zelfs wenselijk zijn om contaminatie in het lager te voorkomen door een “vetkraagje” naast de lager-speling op te bouwen. )

Het is natuurlijk uitermate belangrijk dat u het juiste vet kiest voor de juiste toepassing. Belangrijke factoren bij het kiezen van de juiste soort smering zijn o.a: temperatuur, belasting, toerental/ snelheid, compatibiliteit, smeringsregime, consistentie, voedselveilig, waterbestendig.

Neemt u gerust contact met ons op, voor een advies op maat. Of kijkt u voor meer informatie op: https://www.texacolubricants.com/en_uk/home/products/equipment_type/industrial.html

Een greep uit ons assortiment zijn onder andere Starplex EP 2, Black Pearl Grease EP, High Temp Premium 2, SRK-vet 2:

Gebruikt u op dit moment een ander merk, ook dat is voor ons geen probleem. Wij leveren o.a. Delo Texaco, Mobil, Shell, Valvoline en Fuchs. Informeer naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Wat anderen van ons vinden